Fotturer og fjellklatring

De høye fjellryggene Puig Campana, Monte Ponoig og Serra Bernia danner en hestesko rundt lavlandet, og skjermer for de kaldere vindene fra Atlanterhavet. Fjellområdet byr på et imponerende utvalg av stier som fører til spennende grotter og sjøer, og gjennom naturparker med spor etter flere tusen år gamle bosettinger. Området er også et yndet sted for fjellklatrere som vil bryne seg på noen av de over 3000 oppmerkede klatrerutene. Det er omkring 40 fjellskrenter i nærheten av Costa Blanca som byr på ulike vanskelighetsgrader, ruter og terreng.

Syklistenes favoritt

Allment kjent blant ivrige syklister; Costa Blanca har de beste sykkelområdene i Europa. Den nordlige delen har et kupert terreng og flotte fjellområder med et nettverk av sykkelstier. Du kan sykle gjennom jordbruksarealer med oliven, appelsin og sitrontrær eller bryne deg på ett av de mange områdene tilrettelagt for terrengsykling. Lenger sør langs kyststripen er terrenget tilnærmet flatt, og rundt tettstedene finner man milevis med godt oppmerkede sykkelstier.

Golfing i Spania
Med 20 golfanlegg i nærheten kan du slå hole-in-one i nye omgivelser hver dag!

Ny bane hver dag

Med utgangspunkt i den nye bydelen Los Balcones finner du noen av Spanias beste golfbaner innenfor en radius av halvannen times kjøring. Golfbanene ligger så nær hverandre at under et opphold her kan golfentusiasten variere mellom et tyvetalls golfanlegg lokalisert i vakkert fjellandskap eller med utsikt mot Middelhavet. Banenes vanskelighetsgrad varierer, og de fleste er tilrettelagt slik at alle i familien skal trives, enten man er ute på greenen eller ikke.

Finn treningsgleden

Enten du vil spille tennis, gjøre yoga eller ta en styrkeøkt så finnes det en rekke helse- og treningssenter i Costa Blanca. Flere sentre har skandinaviske eiere, og enkelte sentre tilbyr drop-in timer eller fleksible medlemskap. I La Nucia ligger også et fantastisk sportssenter hvor man kan tilbringe hele dagen. Her finner man klatrehall, basseng, treningsstudio, tennis- og løpebaner.

Skianlegget Sierra Nevada, Spania.
Lenger inne i landet finner man også det nyåpnede skianlegget i Sierra Nevada; du kan stå på ski på formiddagen og nyte strandlivet på ettermiddagen!