– Skal det være et glass nypresset juice? Ekteparet fra Uddevalla har nettoppkommet hjem fra onsdagsmarkedet hvor de har kjøpt fersk frukt, grønnsaker ogspekemat. Nå nyter de ettermiddagssolen og utsikten fra terrassen på deres nyevilla ved stranden i La Mata. – Det var faktisk på markedet vi oppdaget at RostuSpania hadde åpen visning på en av sine boliger, sier Ingvar. Ekteparet, somtidligere hadde en leilighet i Punta Prima, tilbringer flere måneder i Spania hvert år.– Vi trivdes godt i Punta Prima og hadde ingen planer om å kjøpe noe nytt. Men davi satte foten over dørterskelen ble vi hodestups forelsket, ler Eva og forteller at deder og da bestemte seg for å kjøpe villaen som ligger knappe 30 meter fra en avde vakreste strendene i Costa Blanca.

Trygt boligkjøp

Megler Christian Ahlbom forteller at La Mata er en populær destinasjon for bådeskandinaviske og spanske beboere. Han møtte paret under visningen av villaen ogfulgte dem gjennom hele kjøpsprosessen. – Vi visste at et boligkjøp i Spania ermer omfattende her enn hjemme i Sverige. Det er mange ulike papirer som måfylles ut, du må ha et spansk ID-nummer og så er språket naturlig nok en utfordring, forklarer Eva. Hun forteller videre at de fikk god hjelp og veiledning avAhlbom gjennom hele kjøpsprosessen. – Rostu har gitt oss god hjelp både underveis og etter kjøpet. De har ordnet med avtaler for vedlikehold og rengjøring avbassenget, samt med vaktselskap. I påsken var vi hjemme i Sverige, og da det varen sterk storm i Spania. På telefonen tikket det inn en melding fra Christian, somhadde vært innom villaen og sett til at alt var i orden – det kaller jeg eneståendeservice!

Skandinavisk standard

Wiiks villa er en av tre som Rostu har bygget i La Mata. Selskapet planlegger nåflere ferieboliger i samme område. For ekteparet Wiik var det boligens høye standard og beliggenheten som var avgjørende da de valgte å bytte ut leiligheten tilfordel for villaen. – Nå som jeg har blitt pensjonist vil jeg ha muligheter til å ta noen turer om vinteren. Da er det behagelig å bo i en villa med skandinavisk standard, spesielt når det kommer til oppvarming. Her har vi behagelig innetemperatur hele året. Om vinteren slår vi bare på gulvvarmen, sier Ingvar. Eva legger til : – Vi hører bølgene som slår mot stranden like ved. Det er gangavstand til et godt utvalg av butikker, apotek og restauranter. Ja, her ligger alt til rette for å nyte det gode liv!